Zelf een website maken 1Zelf een website maken? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen. Je kunt gratis beginnen met WordPress of Blogger maar de beste manier is om direct te investeren in een domeinnaam en hosting. Hier lees je meer over zelf een site maken.

 

 

Zelf een website maken?

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je zelf een site zou maken. Een van de grootste reden is de kosten voor veel mensen. Er een laten maken kost nou eenmaal veel geld en in de meeste gevallen kun je het prima zelf.

Als je nog nooit een site hebt gemaakt kan de eerste keer wat lastig zijn. Maar als je het één keer hebt gedaan is het best makkelijk. Ook is het een leuke leerervaring om zelf een eigen website te maken.

Als je een site gaat maken heb je daarin verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om eerst gratis te beginnen met WordPress of met blogger. Toch wordt het beginnen van een gratis versie afgeraden als je je project serieus wilt nemen en het uiteindelijk tot iets grootst wil laten uitgroeien.

Je kunt er dan beter voor kiezen om wat geld te investeren in een hostingprovider en een domeinnaam. Je kunt dan oneindig groeien met je site zonder dat je genoodzaakt bent om over te stappen naar een ander platform. Dat is in de meeste gevallen geen makkelijke klus.

 

Hostingprovider kiezen

 

Als je een hostingprovider kiest is het belangrijk dat deze betrouwbaar is. Een hostingprovider zorgt ervoor dat jij een plek op het internet krijgt waar je site op staat. Bij deze hostingprovider kun je vervolgens ook een domeinnaam registreren.

Deze domeinnaam blijft dan van jou en hiermee kun je je website maken. Bij het kiezen van een hosting provider is het vooral belangrijk dat deze een goede uptime heeft. Dat betekent dat de servers van de hostingprovider niet zo vaak offline gaat en niet veel storingen heeft.

Ook is het belangrijk dat de snelheid van de servers groot genoeg is zodat je site ook goed blijft draaien als je veel verkeer naar je website krijgt. Meestal is het mogelijk om in de loop van tijd je hosting pakket te upgraden zodat je meer bezoekers kan verwerken.

Bij sommige hostingproviders kun je in de problemen komen als je te veel bezoekers krijgt voor de servers van de hostingprovider. Je bent dan genoodzaakt om over te stappen naar een andere hosting. Daarom is het beter om direct al een goede hostingprovider te kiezen als je zelf een website gaat maken.

 

Zelf een website maken

 

Content management systeem

 

Ook als je zelf een eigen website gaat maken is het mogelijk om uit verschillende content management systemen (CMS) te kiezen. Een van de meest gebruikte systemen is WordPress. Dat komt omdat je hier heel veel mogelijkheden hebt in bijvoorbeeld de vormgeving.

Als je een website gaat maken raad ik je aan om ook te kiezen voor WordPress. In het begin is het een beetje een doolhof omdat je zo veel mogelijkheden hebt. Maar als je eenmaal geleerd hebt hoe het werkt ben je blij dat je ervoor hebt gekozen. Daarnaast is WordPress ook de goedkoopste oplossing als je een website maakt.

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor WIX. Hiermee kun je geheel grafisch je website in elkaar zetten door blokken toe te voegen. Maar hiervoor betaal je per maand vaak veel meer dan wanneer je zelf hosting neemt en je website maakt met WordPress.

 

Bezoekers krijgen naar je website

 

Als je zelf een website gaat maken wil je natuurlijk ook dat er bezoekers naar je website komen. Hiervoor moet je leren over zoekmachine optimalisatie (SEO). Door SEO toe te passen leer je hoe je je website op een bepaalde manier moet instellen en hoe je op een bepaalde manier de teksten schrijft voor je website.

Als je je website gaat optimaliseren moet je er wel rekening mee houden dat je het niet over optimaliseert. De site moet namelijk wel gebruiksvriendelijk blijven voor je bezoekers.

De beste manier om je site goed te optimaliseren voor SEO is door gebruik te maken van een plugin. Een WordPress plugin is een extra toepassing die je kunt installeren op je site. Hier krijg je dan meer mogelijkheden door. De YOAST SEO PLUGIN vertelt je hoe je een bepaalde pagina moet optimaliseren zodat de pagina goed vindbaar is in de zoekmachines.

Dit moet je voor elke pagina doen. Daarnaast is het wel goed om te weten dat je de richtlijnen van Yoast niet te serieus moet nemen en dat je niet alle richtlijnen goed hoeft te hebben. Het is namelijk veel belangrijker dat de pagina’s van je website ook echt waarde toevoegen aan je site.

Als de bezoeker er namelijk echt iets aan heeft, vindt ook Google je waardevol. Zorg daarom altijd dat je de website zo goed mogelijk maakt voor je bezoekers en niet voor zoekmachines. Als je namelijk genoeg waarde toevoegt komen de bezoekers vanzelf wel.

 

Zelf een website maken met WordPress

 

Als je hebt besloten zelf een site te maken met WordPress komt er veel op je af. Als je op het internet gaat zoeken naar de juiste informatie om een eigen website te installeren zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Om je website makkelijk te leren installeren is het een goed idee om eens te kijken naar de cursus op deze website. Hier leer je namelijk hoe je stap voor stap je eerste website installeert en hoe je ervoor zorgt dat direct alle instellingen goed staan.

De eerste site maken gaat je waarschijnlijk wat moeilijk af, maar als je de eerste eenmaal gemaakt hebt en daar een tijdje mee bezig bent wordt het allemaal een stuk makkelijker.

Het belangrijkste is dat je gewoon gaat beginnen en een goede handleiding gebruikt om snel te leren hoe WordPress werkt. Met de cursus op deze pagina leer je alles wat belangrijk is om een goede site in elkaar te zetten.

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de cursus? Neem dan eens een kijkje op de cursuspagina.

 

 

Probeer het nu

 

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights